Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از گرگان هنرهای نمایشی شکلی از هنر است که بر خلاف هنرهای پلاستیکی و دیگر هنرها، هنرمند در مرحله نخست با استفاده از بدن و فیزیک خود  و سپس با بهره‌گیری از امکانات به خلق هنر می‌پردازد.

زبان هنر، زبان بیان مشکلات و دردهای جامعه بوده و بسیاری از حرف و دردهایی که در قالب  سخنرانی و ارائه مطالب نمی‌توان بیان کرد در قالب نمایش و تئاتر می‌توان خیلی ساده منتقل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرنگار خبرگزاری فارس گفت‌وگویی با بازیگر، کارگردان و نویسنده نامی گلستان «اکبر محزونی» درباره فعالیت‌ها و مشکلات هنرهای نمایشی انجام داده که با هم می‌خوانیم.

فارس: خودتان برای خوانندگان بیشتر معرفی کنید؟
محزونی:
«اکبر محزونی» متولد ۱۳۵۲ دارای مدرک کارشناس گرافیک گرایش تصویرسازی بوده و اکنون به عنوان کارشناس فرهنگی هنری آموزش و پرورش در کانون فرهنگی تربیتی شهید رجایی در گنبدکاووس فعالیت دارم.

فارس: فعالیت خود در زمینه  هنرهای نمایشی را چگونه آغاز کردید؟
محزونی: شروع فعالیت م‌ از سال ۱۳۷۶ با بازی در نمایش «عروسکی چوی لیقیزک» به کارگردانی و نویسندگی آقای «اصغر نادعلی» آغاز شد و از همان سال تا سال۱۳۹۸ قبل از شیوع بیماری کرونا در نمایش و فیلم‌های کوتاهی بازی کرده و نویسندگی و کارگردانی چند نمایش را نیز عهده‌دار بودم.

همچنین در جشنواره بین‌المللی فیلم‌ فجر تهران  با بازی در نمایش خیابانی «آپ» به کارگردانی آقای «رضا شیبانی» حضور داشته و در دومین، سومین و چهارمین جشنواره سراسری تئاتر معلولان تهران نیز شرکت کردم.

از دیگر فعالیت‌های هنرهای نمایشی بنده در این سال‌ها بازی در سریال تلویزیونی بازی نقاب‌ها به کارگردانی آقای «سیروس حسن‌پور» و بازی در فیلم سینمایی «تومان» به کارگردانی آقای «مرتضی فرشباف» است.

فارس: در زمینه فعالیت های آموزشی خود به نسل جوان و علاقمندان توضیحاتی دهید؟
محزونی:
در سال ۱۳۸۶  پس از گذراندن دوره‌های آموزشی کارگردانی و بازیگری زیر نظر استاد آقای «سهراب سلیمی» و بنا به توصیه ایشان تلاش کردم تا آموخته‌های خود را در اختیار علاقمندان هنرهای نمایشی به ویژه نسل جوان برای احیا این رشته قرار دهم و در این زمینه بیش از پنج سال در منطقه فعالیت کردم تا بتوانم ضمن‌ آموزش، استعدادیابی افراد را در این رشته کشف کنم.

* امید داریم بعد روی کار آمدن دولت جدید شاهد تحولی خوب در رشته‌های هنری به ویژه رفع مشکلات این هنرمندان باشیم

فارس: مهمترین مشکلات هنرمندان هنرهای نمایشی چیست؟
محزونی:
به نظر بنده مهمترین مشکل هنرمندان این‌ رشته مرکز محوری برگزاری دوره‌های تخصصی و حرفه‌ای است و معمولا این دوره‌ها در پایتخت برگزار می‌شود که تردد و اسکان برای گذراندن این دوره‌ها برای هنرمندان این رشته در سراسر کشور بسیار مشکل است. امید داریم بعد از ریشه‌کنی بیماری کرونا و روی کار آمدن دولت جدید شاهد تحولی خوب در رشته‌های هنری به ویژه رفع مشکلات این هنرمندان باشیم.

* در برنامه‌ها و فعالیت‌ها معمولا هنرمندان مرکز استان دیده می‌شوند و توجهی به هنرمندان سایر شهرستان‌ها نمی‌شود

فارس: هنرمندان بخشی از زیر مجموعه وزارت‌فرهنگ و ارشاد اسلامی و به تبعه آن اداره کل و اداره شهرستانی در شهرستان ها این وزارتخانه هستند، تعامل و همکاری این نهاد با هنرمندان چگونه است؟
محزونی:
یکی از انتقاداتی که می‌شود به اداره کل فرهنگ و ارشاد گلستان وارد کرد این است که در برنامه‌ها و فعالیت‌ها معمولا هنرمندان مرکز استان دیده می‌شوند و توجهی به هنرمندان سایر شهرستان‌ها نمی‌شود. به طور‌ مثال وقتی از پایتخت و یا دیگر استان‌ها برای انتخاب بازیگر در فیلم، سریال و یا نمایشی به این اداره کل مراجعه می‌کنند متاسفانه عدالت برقرار نمی‌شود و این اداره کل تنها به معرفی هنرمندان استانی اکتفا می‌کند در صورتی که استعدادهای خوبی در شرق گلستان در رشته‌های مختلف هنری‌ وجود دارد.

تقاضا دارم در هر زمینه که مربوط به هنرمندان می شود اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان عدالت را رعایت و اجرا کند.

* بودجه، اعتبارات و امتیازات برای هنرمندان شهرستانی از مرکز تعلق گیرد

فارس: چه انتظاری از متولیان امر دارید؟
محزونی:
تنها انتظاری که بنده و به احتمال زیاد همه هنرمندان از متولیان و امر دارند این است که بودجه، اعتبارات و امتیازات و یا هر موقعیت و شرایطی که در مراکز استان‌ها فراهم می‌شود به تفکیک به خود شهرستان‌ها از مرکز تعلق گیرد و این اعتبارات با نظارت دقیق و مستقیم تخصیص یابد تا ما شاهد تخصیص واقعی اعتبارات در هر حوزه در شهرستان‌ها بوده و بتوانیم با این‌امکانات و اعتبارات شاهد شکوفایی بیشتر نسل جوان در رشته‌های مختلف هنری باشیم.


فیلم «آلزایمر» که در جشنواره نویل هندوستان به عنوان فیلم منتخب انتخاب شد

* فیلم «آلزایمر» که در جشنواره نویل هندوستان به عنوان فیلم منتخب انتخاب شد

 

فارس: درباره فیلم‌ «الزایمر» و چگونگی منتخب شدن آن در جشنواره نوبل هندوستان که به‌تازگی انتخاب شده توضیحاتی دهید؟
محزونی:
فیلم «آلزایمر» یک‌ پروژه آموزشگاهی بود که توسط یکی از دانش‌آموختگان سینما به کارگردانی آقای «جواد بلقدر» ساخته شد و پیشنهاد بازی در این فیلم به بنده اعلام شد که با اشتیاق قبول کردم، این فیلم در جشنواره‌های مختلف کشوری و بین‌المللی ارسال شد و تاکنون در جشنواره نویل هندوستان به عنوان فیلم منتخب انتخاب شده است.

فارس: چه برنامه‌ای برای آینده کاری خود دارید؟
محزونی:
ان‌شالله بعد از ریشه‌کنی بیماری کرونا تلاش می‌کنم تا بتوانم با برگزاری دوره‌های آموزشی لازم استعدادیابی نسل جوان را بر عهده داشته تا هنرهای نمایشی همانند گذشته در بین نسل جوان احیا و زنده بماند.

فارس: چه صحبت یا پیام خاصی دارید؟
محزونی:
به نظر می رسد برای ترغیب مردم به تماشای هنرهای نمایشی و تئاتر، باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود، در کشورهای دیگر برای دیدن تئاتر وقت و هزینه می‌کنند و به تماشای آن می‌روند اما در کشور ما این فرهنگ سازی صورت نگرفته است.

متاسفانه برخی از خانواده‌ها نیز در برابر انتخاب فرزندشان در رشته‌های هنری در دانشگاه‌ها بعد از آزمون کنکور مقاومت و مخالفت می‌کنند که این امر درست نیست. تقاضا دارم اگر فرزندی علاقه و استعداد در یک رشته هنری دارد والدین اجازه دهند تا وی در کنار آموزش‌های عملی به صورت علمی و دانشگاهی نیز این رشته را ادامه دهد.

از خبرگزاری فارس که تلاش دارد مشکلات،  فعالیت‌ها و موفقیت‌های رشته‌های مختلف را منعکس کرده و به گوش مردم و مسوولان برساند کمال تشکر و قدردانی را دارم.
انتهای پیام/۲۳۰۷

منبع: فارس

کلیدواژه: آموزش هنرمندان هنر فرهنگ کارگردانی آقای هنرهای نمایشی شهرستان ها فیلم منتخب انتخاب شد فعالیت ها اداره کل نسل جوان دوره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۷۱۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حکمی حمید نیلی احمدآبادی را به‌عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب کرد.

در حکم محمدمهدی اسماعیلی خطاب به حمید نیلی آمده است:

«نظر به سوابق، تعهد، روحیه انقلابی ، تخصص و تجربیات ارزشمند شما در حوزه فرهنگ و هنرهای نمایشی، به پیشنهاد معاون محترم امور هنری و به موجب این حکم به سمت « مدیرکل هنرهای نمایشی» منصوب می‌شوید.
با توجه به جایگاه والا و بنیادین هنرهای نمایشی در عرصه هنر، انتظار می‌رود جناب‌عالی با برنامه-ریزی دقیق و پیش‌رونده و
بهره‌گیری از پیشکسوتان متعهد این عرصه و تعامل سازنده با هنرمندان هنرهای نمایشی درخصوص موارد ذیل اهتمام ویژه را مصروف دارید:
۱-کشف و پرورش استعداد‌های نمایشی کشور؛
۲-ترویج ادبیات فاخر فارسی و قصه‌ها و قهرمانان آن در نمایش‌های صحنه‌ای؛
۳-صیانت از مرز‌های اخلاقی، دینی، انقلابی و ملی و خانوادگی در آثار تولیدشده در سراسر کشور؛
۴-رشد کیفی و ارتقای شاخص‌های هنری هنر‌های نمایشی؛
۵-توجه ویژه به تولید نمایشنامه‌های فاخر و تربیت نویسندگان متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و مدیریت ترجمه نمایشنامه‌های خارجی
۶-پاسداشت و تکریم هنرمندان این هنر فاخر به‌ویژه پیشکسوتان ارجمند؛
۷-توجه ویژه به تئاتر کودک و نوجوان و ترویج و توسعه نمایش‌های آموزنده اجتماعی، دینی و ملی؛
۸-توجه ویژه به ظرفیت‌های استانی و شهرستانی هنر‌های نمایشی و تقویت و توسعه آن؛
۹-دقت نظر و تلاش برای ترویج مفاهیم دینی، ملی، اخلاقی و خانوادگی و تاریخ پرفرازو نشیب ایران اسلامی به‌ویژه تاریخ معاصر و انقلاب اسلامی در آثار تولید شده.
جا دارد از تلاش‌های ستودنی برادر خوبمان جناب آقای نظری هم در طول مسئولیت تشکر ویژه نمایم. مزید توفیق جناب‌عالی رادر خدمت به نظام مقدس جمهوری اسلامی و تحقق اهداف دولت مردمی، در ظل توجهات حضرت‌ولی‌عصر(عج) و رهبری حکیمانه حضرت آیت‌الله العظمی امام خامنه‌ای(مدظله‌العالی) از خداوند متعال خواستارم.»

حمید نیلی پیش از این مدیرعامل تماشاخانه‌ی ایران‌شهر، مدیرعامل انجمن هنرهای نمایشی ایران، مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، دبیر هفدهمین جشنواره‌‌ی تئاتر مقاومت، مشاور عالی دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بوده است و تهیه‌کنندگی چندین نمایش صحنه‌ای و تلویزیونی در کارنامه‌ای‌ او به چشم می‌خورد.


پیش از این کاظم نظری به عنوان مدیر کل هنرهای نمایشی عهده‌دار این سمت بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برگزاری جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • صدور مجوز راه‌اندازی رشته موسیقی در هنرستان هنرهای زیبای چهارمحال وبختیاری
  • برگزاری نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی در بیرجند
  • اردبیل هفته آینده میزبان جشنواره هنرهای نمایشی خواهد بود
  • قدردانی کاظم نظری از هنرمندان و اعضای انجمن هنرهای نمایشی کشور
  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • منتخبان نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کودکان و نوجوانان تجلیل می‌شوند
  • کاظم نظری از اداره کل هنرهای نمایشی به دانشگاه رفت
  • نوزدهمین جشنواره ملی هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری در رشت آغازشد
  • دومین دوره انتخابات موسسه هنرهای نمایشی استان برگزار شد